Residential

SERVICE
Architectural Concept Design

PROGRAM
The main element of the spatial organization is a central pedestrian walkway along with two columns of five villas are mirrored. The pedestrian access of each villa is guaranteed by an architectural element inherited from the turkish tradition called taslik: a semiprivate space which allows communication between indoor and outdoor life. The high level of privacy requested by the client determined the relation between villas; the visual connections are balanced by the use of boundary stonewalls, hierarchy of openings, blind facades and screens. Villas have two storeys: day area on ground floor and night area on the first floor. The double height void of an in inner patio connects both floors and gives secondary lighting to domestic spaces.

DATA
Location: Assos - Turkey
Year: Concept Design 2015
Area: 8.000 sqm

PARTNERSHIPS
Client: Erkan Inşaat
Design Partners: P2 Tasarım