PROGRAM
The initial choice has been to "raze to the ground as much as we could" so that the clients could best experience the nature of a house not rewarded by orientation and view. The new distribution widens the space and makes it fluid, creating a succession of rooms that open onto each other. Eliminated the entrance corridor and incorporated a pillar around which the distribution between the kitchen, dining and living areas hinges, the rooms are enriched with an integrated “boiserie” that hides different functions: technical equipment, storage, wardrobe and an expandable working desk.
To enhance the features of the new construction, we have kept the original height of the ceiling, concentrating the mechanical systems in the bathrooms.
To overcome the northern exposure we used division walls made in solid wood and lined glass, allowing the few light coming from the windows to illuminate the rooms as much as possible, while infusing an elegant and sober character to the interior. The materials and finishes chosen trace a line of continuity that connects the elegant nature of the building with the tradition of the Milanese masters of architecture.


DATA
Location: via Tonale, 20125 Milano - Italy
Year: Concept Design / Schematic Design / Detailed Design / 2020 – Ongoing
Area: 80 sqm

PARTNERSHIPS
Client: Private